| Start/Etusivu | About Us/Me | Our Pack/Koiramme | News/Uutiset| Puppies/Pentuja | Litters/Pentueet|

Puppies/ Pentuja

Pentumme on Suomen kennelliittoon rekisteröityjä, tunnistemerkittyjä (mikrosiru), eläinlääkärin tarkastamia (todistus tarkastuksesta) ja asianmukaisesti loishäädettyjä. Mukaan tulee tuttua penturuokaa ja ruokinta ohjeet sekä pentukansio josta löydät tietoa rodusta ja koiran hoidosta + lelu. Beaglemme ovat etupäässä rakastettuja perheenjäseniä ja kasvattaminen on pienimuotoista ja tarkkaan harkittuja yhdistelmiä. Haluamme, että pentumme löytävät yhteistyökykyisen ja ennen kaikkea rakastavan ja virikkeitä tarjoavan kodin ja toivomme yhteydenpidon jatkuvan pitkään vielä senkin jälkeen kun pentu on muuttanut uuteen kotiin.

Huom! Luethan alla olevan tekstin ennen kuin otat yhteyttä!

Toivomme tutustuvamme ensin mahdollisiin pennunostajiin ja siksi kutsumme ostaja ehdokkaat aina ensin kotiimme, jolloin ostajat voivat tutustua pentujen emoon ja muihin koiriimme. Pennun ostajat voivat tuolloin kysellä myös kaikkea mahdollista beaglesta ja koiristamme. Käynnin yhteydessä voimme sopia mahdollisesta pennun "varauksesta". Emme myy pentujamme tarhakoiriksi! Mielestämme ei ole mitään järkeä varata pentua ilman, että on nähnyt vanhemmat tai ainakin mamma koiran ja millaisesta paikasta pentu tulee. Tämä vierailu kertoo teille uusille omistajille kaikista eniten tulevasta pennusta sillä vanhemilla (etenkin emolla) ja kasvuympäristöllä on suurin vaikutus tulevaan pentuun ja sen luonteeseen. Myös me kasvattajat haluamme tavata tulevat uudet omistajat jotta tiedämme mitä odotuksia heillä on pentua kohtaan. Emme ota varauksia pelkän s-postin tai puhelun perusteella, varaukseen vaaditaan aina käynti!

-----------------------------------------------------------

Meillä on koirillemme tehty terveystutkimuksia ilman, että rodussamme vaaditaan niitä tekemään. Jalostukseen käytettävät koirta testataan MY DOG DNa testillä . Geenitestissä tutkitaan muun muassa seuraavat sairaudet: MLS (Musladin- Lueken oireyhtymä joka on beagleilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka vaikuttaa sidekudoksen kehitykseen ja rakenteeseen, Factor 7 eli tekijä VII:n puutos on yleensä melko lieväoireinen verenvuotosairaus. POAG (Primary Open Angel Glaucoma) Glaukooma, eli silmänpainetauti, Pyruvate Kinase Deficiency joka voi aiheuttaa hemolyyttisen anemian, .NCCD joka on synnynnäinen pikkuaivojen kuoren rappeuma sairaus, IGS Kobalamiinin (B12-vitamiinin) imeytymishäiriö. Uusimpana testinä Beagleille on tullut Laforan-tauti joka luetaan yhdeksi epilepsian muodoksi. Beagleltä ei voi vielä testata itse epilepsiaa sillä siihen ei ole vielä testiä. Kaikki jalostukseen käytettävät koirame on testattu myös Laforan-taudin osalta.

Olemme kuvauttaneet joitain lonkkia ja silmiä koiriltamme. Jokaisen koiran polvet on tarkastettu (kaikki vielä epäviralllisesti koska jalostusvaatimuksia ei ole). Koiramme elävät normaalia perheelämää ja meillä ei ole erillisiä koiratiloja tai koiramme eivät asusta häkeissä kotonamme. Koiramme pääsevät joka päivä pitkälle kävelylenkille (5-7km) ja muutoin saavat ulkoilla etupihalla ja takapihalle tarhaan niillä on kokoajan mahdollista erillisen koiraluukun kautta. Koiramme ruokitaan laadukkaalla ruualla, pääasiassa raakaruualla ,mutta myös Orijen kuivamuona on käytössä. Koiramme käyvät harvakseltaan näyttelyissä, mutta myös ulkomailla vierailemme tasaiseen tahtiin. Näyttelyt eivät ole meille itsetarkoitus vaikka menestystäkin olemme niissä saavuttaneet. Näyttelytämme koiriamme koiran omilla ehdoilla ja koiran on tykättävätä näyttelyista jotta harrastusta jatketaan.

Miikka käy jopa metsällä (tutkapannalla juoksuttamassa koiria metsässä) mutta emme metsästä mitään. Ampumaaseena metsäretkillä toimii Canon merkkinen kamera =). Beagle on mielestämme oiva harrastus ja kotikoira jos sille vain tarjotaan tarpeeksi liikuntaa , jolloi kodin "tuhot" jäävät pieneksi. Jalostustyössämme keskitymme luonteeseen ja olemme tavanneet lähes kaikki urokset joita käytämme jalostukseen vaikka olisimme tuottaneet siemenet pakasteena =). Mahdollisuuksien mukaan järjestämme joka vuosi kesällä "Skilos mas- Beaglepäivän saaressa täällä Ruuhijärvellä, jossa kasvattimme pääsee juoksemaan ympäri saarta kun me ihmiset vaihdamme kuulumisia grillin äärellä!

Beagle on rotuna viehättävä pieni koira joka osaa kietoa ihmiset tassunsa ympärille. Beagle on alkujaa ajuekoira joten se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja nauttii seurasta. Beagle ei ole agressiivinen koira mutta kaikkien ei tarvitse tulla toimeen kaikkien kanssa. Beaglen tapa tulla ns- tilanteeseen on toisille koirille esim. koirapuistoissa pieni haaste. Beagle saapuu yleensä paikalle häntä iloisesti pystyssä, katsoo kohti ja koiran maailmassa tämä tulkitaan uhkauksena ja haasteena. Siksi aina pitää ottaa huomioon koirien elekieli kun beagle tutustuu muihin koiriin jotta kokemukset pysyisivät positiivisina. Beagle myös elää hajumaailmassa ja sitä ohjaa suurilta osin nenä. Korvat voivat herkästi sulkeutua käskyiltä ja siksi irtipito on aina riski beaglen kanssa. Toki perustottelevaisuudella voidaan opettaa luoksetuloa mutta silti hajumaailma voi olla vahvempi vietti kuin omistajan käskyt. Tämä pitää aina muistaa kun beagelen kanssa liikkuu maastossa. Beagle on myös erittäin ahne rotu ja siksi painonhallinta on erittäin tärkeässä osassa koiran elämää. Ruokinta pitää olla suunniteltua ja makupalojen määrä pitä olla rajattu. Beagle myös oppii varastamaan ruokaa nopeasti jos siihen atrjoutuu tilaisuus myös pöydästä kerjäämisen taito opityaan jopa kerrasta, eli yhteiset pelisäänöt kannataa sopia heti alkuun koko perheessä jotta huonoaj tapoja ei opittaisi. Beagle nauttii kaikenlaisesta liikunnasta ja yhdessä tekemisestä mutta osaa myös nauttia elämästä. Pehmeä sohvan nurkka ja takatulen lämpö sopivat myös yhteiseksi ajan vietteeksi.

Tervetuloa Skilos mas perheeseen!

Autamme mielellämme kasvattiemme omistajia kaikissa koiriimme liittyvissä kysymyksissä. Jos haluat lisää tietoa rodusta tai koiristamme ota rohkeasti yhteyttä.

Käy tutustumassa sivustoon www.hankikoira.fi ennen kuin hankit koiraa etenkin jos koira on perheen ensimmäinen. Sivustolta löytyy paljon tietoa koiran hankkimiseen ja mitä se tarkoittaa ja mistä koira kannattaa ostaa!

 

 

Parhaiten meidät tavoittaa aluksi s-postilla. Kun otat yhteyttä kerrothan itsestäsi / perheestäsi ja onko sinulla / teillä aikaisempaa kokemusta beaglestä jos ei niin miksi beagle ja miten olette valmistautuneet pennun hankintaan?

Please contact us if you are interested to hear more about breeding plans.

e-mail: skilosma(at)skilosmas.fi

Anne +35840 50 61 989

Miikka +35840 7616 2126